Talijanska pošta ulaže 1.2 milijarde eura u obnovu poslovnica

Ilustracija: EPA

POSTE Italiane planira uložiti 1.2 milijarde eura u renoviranje 7000 ureda kako bi pomogao starijim građanima u malim gradovima s otežanim pristupom financijskim i državnim uslugama.

Poste će za obnovu ureda u gradovima s manje od 5000 stanovnika izdvojiti 400 milijuna eura, a preostalih 800 milijuna pribavit će iz fonda koji financira talijanska država. Građani će u obnovljenim uredima dobiti pristup internetskim uslugama, uz asistenciju službenika. 

Premijerka: Želimo ujediniti Italiju

"Inicijativom šaljemo poruku da želimo ujediniti Italiju", rekla je danas premijerka Giorgia Meloni predstavljajući projekt Polis.

"Jedna Italija, s jednakim pravima i jednakim uslugama za sve", naglasila je Meloni dodavši da 7900 gradova čini okosnicu zemlje i da se važno boriti protiv njihovog gubitka stanovnika.

Svi će dobiti bankomate, neki i punionice za električne automobile

Svi obnovljeni uredi imat će bankomat, rekao je Poste dodajući da također planira instalirati 500 ormarića za 24-satnu dostavu paketa, 5000 stanica za punjenje električnih vozila i 1000 sustava solarnih ploča.

U planu je i 4000 uređaja za pribavljanje dokumenata, poput osobnih iskaznica, putovnica i izvadaka iz zemljišnih knjiga.

Poste je već obnovio 40 ureda, a do kraja godine trebao bi ih urediti još 1500.

Pročitajte više

 

Pročitajte više