Tijelo dječaka (4) nestalog u Belgiji nađeno u Nizozemskoj, uhićen muškarac

Foto: EPA

TIJELO dječaka (4) koji je prošlog tjedna nestao u Belgiji pronađeno je u Nizozemskoj, potvrdila je nizozemska policija, a prenosi BBC News. Nestanak Deana Verberckmoesa obitelj je prijavila nakon što ga je dadilja, suprotno prethodnom dogovoru, ostavila u kući djeda i bake.

Dječakovo tijelo otkriveno je jučer na umjetnom otoku u nizozemskoj provinciji Zeeland, inače popularnoj turističkoj destinaciji. Nizozemska policija potvrdila je da je u vezi s tim slučajem u gradu Meerkerku, oko 120 kilometara sjeveroistočno od otoka na kojem je pronađeno tijelo dječaka, prije pronalaska tijela uhićen 34-godišnji Belgijac. Njegov identitet nije objavljen.

Nizozemski mediji su objavili da je Dean Verberckmoes prije prijave nestanka bio s obiteljskim prijateljima. Policija je objavila da su osumnjičeni i dječak posljednji put viđeni u belgijskom gradu Sint Niklaas nedaleko od Antwerpena.

Pokrenuta ogromna potraga za dječakom

Sigurnosne snage u Nizozemskoj pokrenule su ogromnu potragu za dječakom čim su zaprimile informaciju da bi se dječak mogao nalaziti u toj zemlji. Nakon uhićenja 34-godišnjeg Belgijca policija je izdala tzv. žuto upozorenje, kakvo se izdaje u slučajevima otmice djeteta. Uz upozorenje je objavila opis i fotografiju dječaka.

Tijelo dječaka pronađeno je nedugo zatim na umjetnom otoku Neeltje Jans. Policija je jučer objavila da je u potrazi sudjelovao i policijski helikopter te da su istražitelji pronašli "moguće mjesto zločina". Sinoć oko 21 sat policajci su pronašli beživotno tijelo djeteta, objavila je policija.

U kratkoj obavijesti objavljenoj na Twitteru policija je potvrdila da je pronađeno tijelo Deana Verberckmoesa. Zahvalili su svima koji su sudjelovali u potrazi te izrazili sućut obitelji.

Pročitajte više