Tinejdžera na biciklu u Manchesteru lovila policija. Zaletio se u hitnu pomoć i umro

U britanskom Salfordu, gradu koji spada u šire područje Manchestera, jučer je uslijed policijske potjere preminuo tinejdžer. Saul Cookson (15) vozio se na električnom biciklu dok ga je pratila policija te se sudario s kolima hitne pomoći.

Prometni policajci koji su progonili 15-godišnjaka bili prisiljeni prekinuti potjeru kada su naletjeli na stupiće. Policija šireg područja Manchestera rekla je da je do sudara između e-bicikla i vozila hitne pomoći došlo na Langworthy Roadu "nekoliko trenutaka kasnije". Neovisni ured za policijsko postupanje ocijenio je da je ponašanje policajaca bilo "u skladu s normalnim postupkom", priopćila je policija.

Policija istražuje incident

"Neovisno istražujemo okolnosti ozbiljnog sudara u kojem su sudjelovali e-bicikl i vozilo hitne pomoći u Salfordu. Vozač bicikla, 15-godišnji dječak, prebačen je u bolnicu gdje je nažalost preminuo. Naše su misli s obitelji i prijateljima dječaka koji je tragično preminuo", izjavio je njihov glasnogovornik.

"Policija Velikog Manchestera nas je kontaktirala zbog činjenice da je policijsko vozilo pratilo e-bicikl malo prije sudara. Poslali smo istražitelje na mjesto sudara, na križanju Langworthy Roada i Lower Seedley Roada, kao i u policijsku proceduru nakon incidenta, kako bismo započeli prikupljanje dokaza. Naša je istraga u vrlo ranoj fazi i pružit ćemo dodatne detalje kada to budemo mogli učiniti", dodao je.

Prošlog je mjeseca došlo do sličnog incidenta u Cardiffu. Policija je u kombiju pratila dvoje tinejdžera na e-biciklu koji su također poginuli u sudaru, a njihova je smrt izazvala višesatne nemire u tom gradu.

Pročitajte više