Tisuće kućanstava na području Ozlja ostale bez struje

Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL

Oko 9000 kućanstava na širem području Ozlja u petak iza 20 sati ostalo je bez struje zbog kvara na 35-kilovoltnom dalekovodu, a djelatnici Elektre Karlovac traže kvar i rade na uspostavljanju alternativnog napajanja djela korisnika, doznaje Hina u Elektri Karlovac..

Kako je Hini rekao pomoćnik Ravnatelja Elektre Josip Kekić, uži dio Ozlja trebao bi uskoro iza 22:30 dobiti struju preko Hidrocentrale Ozalj, a za sve se ostalo područje Kamanje, Žakanje, Ribnik, Krašić i širi dio Žumberka osposobljava alternativni pravac napajanja.

Preusmjeravanje napajanja

“Radi se na tome da se preusmjeri napajanje preko niže naponske razine, one 10-kilovoltnog dalekovoda, da bi do ujutro veći dio od 9000 kućanstava (mjernih mjesta) dobilo struju”, rekao je Kekić.    

Dodao je kako još nije poznato gdje je kvar, osim da je na 35-kilovoltnom dalekovodu Donje Pokuplje-Ozalj. Tražit će se kvar i pokušati otkloniti tijekom noći, ali to je teško i zbog loše vidljivosti i zbog visokih voda uz Kupu, jer dalekovod u Zorkovcu premošćuje i Kupu. Prema prvim pretpostavkama možda je probijen izolator voda ili je on puknuo.

Pročitajte više