Tko će biti šef Vinogradske? Dulibić: Ne želim se baviti Zadravec, upozorio sam je

Screenshot: HRT

TOMISLAV DULIBIĆ, državni tajnik i predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice, za N1 je govorio o ostavki ravnatelja KBC-a Marija Zovka.

>> Doznajemo: Sutra sjednica u Vinogradskoj, tražit će smjenu Dijane Zadravec

"Ujutro ćemo saznati tko će biti novi šef. Imam svoje prijedloge, ne želim iznositi imena prije sastanka u 8:30. Vjerujem da će to biti stručna i nestranačka osoba bez ambicije da se kandidira za ravnatelja bolnice", rekao je na početku.

O Zovku kaže:

"Ravnatelj Zovak je vrhunski kirurg, doktor i jako dobro je odrađivao posao ravnatelja. Nakon onog prošlogodišnjeg izbora gdje nitko nije izabran, on je bio v.d. Već u jesen je htio podnijeti ostavku, ja sam ga molio da ne podnese zbog koronakrize. On je vrhunski kirurg, on je predstojnik Klinike za kirurgiju i ostat će na toj poziciji. Uspješno će nastaviti kiruršku karijeru kao i dosad."

Istaknuo je i da se nada da sutrašnji sastanak Upravnog vijeća neće dugo trajati.

"Već sam upozorio profesoricu Zadravec"

Komentirao je i situaciju s Dijanom Zadravec:

"Ja kao predsjednik Upravnog vijeća uopće se ne želim baviti Dijanom Zadravec. Meni su pacijenti broj jedan, a broj dva je ugled bolnice. Ako unutarnji nadzor pokaže da je Zadravec prekršila stručno ponašanje, očekujem da je novi v.d. ravnatelja razriješi. Ako nije, očekujem da nastavi raditi", kaže.

Istaknuo je da je na ravnatelju, odnosno na v.d. ravnatelja da rješava pitanja u bolnici. To će utvrditi unutarnji nadzor. O nezakonitim radnjama koje Zadravec spominje kaže:

"Ja sam već upozorio profesoricu Zadravec na to da su takve optužbe vrlo ozbiljne. Na prošlom Upravnom vijeću nas je Zovak uvjeravao da nema malverzacije. Dr. Kolausek je podnio tužbu za povredu časti i ugleda i očekujem tu pravosudni epilog i postupanje bolnice."

Rekao je i da na sastanku, čija snimka je izašla u javnost, nije bio te da ga u vezi toga nitko nije kontaktirao.

Na kraju je rekao da je nadzor zatražen na posljednjem Upravnom vijeću:

"Mi smo na zadnjem Upravnom vijeću, koje sam sazvao prošli tjedan zbog nedostatka radiologa, zatražili da se provede unutarnji nazor i očekujemo rezultate kroz tjedan dana", zaključio je.

Pročitajte više