Tomašević: Filipović sve duguje HDZ-u

Foto: Borna Filic/PIXSELL

TOMISLAV Tomašević, kandidat za gradonačelnika Zagreba platforme Možemo!, prokomentirao je istraživanje N1 televizije o lokalnim izborima, prema kojem je najizgledniji kandidat za čelno mjesto grada. Naime, Tomašević prema anketi dobiva 37.2 posto glasova, dok HDZ-ov Davor Filipović dobiva 13.4 posto.

Tomislav Tomašević rekao je da ankete pokazuju stabilnu podršku i dodao da očekuje ulazak u drugi krug.

“Ne opuštamo se, kampanja se tek zahuktava. Ostavit ćemo i zadnji atom snage u kampanji, bez obzira na odlične rezultate u anketi”, kazao je.

Vjeruje da će moći formirati vladajuću većinu u Gradskoj skupštini s progresivnim strankama koje su bile u oporbi. Rekao je da ima oko šest posto neodlučnih birača i zadatak će im u ovih mjesec dana biti da neodlučne uvjere da im daju glas.

Kaže da Filipović bez HDZ-a nije politički akter

Naveo je da je kao 21-godišnjak bio savjetnik UN-ove agencije za cijelu Europu, a s dvadesetak godina provodio višemilijunske projekte.

“Ne ovisim o nikome, dobivam plaću u Hrvatskom saboru. Zaposlenik sam hrvatskoga naroda, u Sabor sam došao s najviše glasova od svih zastupnika. Vidi se moj rezultat u odnosu na moju stranku, i njegov rezultat u odnosu na njegovu stranku. Filipović bez podrške stranke nije politički akter. Ako itko može provesti promjene, to sam ja, a kolega Filipović sve duguje stranci."

Usporedbe s Ivanom Viliborom Sinčićem ga, kaže, ne ljute: “Svaki dan se više bavi mnome nego problemima u gradu. Ja se ne bavim drugim kandidatima. Puno je problema koje treba paralelno početi rješavati i pripremamo se već sada”, rekao je Tomašević, prenosi N1.

Pročitajte više