Tomašević odgovorio Buljan Flander: Ako nisam mogao ja, mogla je doći do pročelnika

Foto: Marko Lukunic

O IZBORU v.d. ravnateljice Klinike za zaštitu djece i mladih te imenovanju Upravnog vijeća govorili su danas gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Tomašević je rekao da će Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih imenovati u najkraćem roku.

"Imenovat će se tri člana Upravnog vijeća i donijeti odluka o v.d. ravnateljice Poliklinike. U najkraćem mogućem roku raspisat će se natječaj za novu ravnateljicu ili ravnatelja", rekao je Tomašević, dodavši da ga ostavka nije iznenadila.

"I formalno ću zatražiti nadzor Ministarstva zdravstva", poručio je, prenosi N1.

"Takav je bio raspored"

Kaže da je u nekom razdoblju došlo do njega da Buljan Flander traži sastanak. "U gradu Zagrebu je više od 300 ustanova. Mogla je doći do pročelnika koji su bitni za resor. Činjenica je da je nisam uspio primiti, no takav je raspored", rekao je.

Što se Poliklinike tiče, ističe da se treba vidjeti čije su nadležnosti. "Klinički dio je u nadležnosti Ministarstva zdravstva. Tema je osjetljiva i bitno je da se njome bave stručnjaci. Vidjet ćemo da se možda napravi međunarodna evaluacija metode otuđenja djeteta. Struka treba dati pravorijek je li pojedina metoda dobra ili nije."

Istaknuo je da mu je u interesu da Poliklinika, čiji je osnivač Grad Zagreb, može normalno funkcionirati: "Bitno mi je da se u cijeloj ovoj raspravi ne ide u pojedinačne slučajeve. Govorimo o djeci i ne možemo voditi javnu raspravu o konkretnim slučajevima."

Pročitajte više

 

Pročitajte više