Tomaševićev savjetnik se opravdava zbog svog tvita, kaže da se radilo o ironiji

Screenshot: Twitter

JOSIP Jagić, savjetnik stranke Možemo i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomašević, napisao je komentar na Twitteru koji je izazvao neke burne reakcije.

Naime, Jagić je na komentar na tvit Indexovog novinara Gordana Duhačeka u kojem je poručio da mu se čini da je srpska ljevica slaba na SPC, da je hrvatska ljevica uvijek bila radikalno anticrkvena i da nitko nije poubijao više hrvatskih katoličkih svećenika od Hrvata ljevičara komentirao: "Dobra stara vremena".

Reagirao mostovac Sladoljev

Na to je oštro reagirao mostovac Marko Sladoljev.

“Čovjek zadužen za PR i sve nastupe Možemovaca Josip Jagić kojeg novinari zovu kad ne mogu doći do neke informacije iz Grada Zagreba, na komentar kolumnista Indexa Gordana Duhačeka kako nitko nije poubijao više katoličkih svećenika od Hrvata ljevičara, komentira kako su to dobra stara vremena, za kojima je eto Možemovac Josip Jagić nostalgičan. Gnjusan, neljudski, anticivilizacijski komentar! Možemo pod hitno mora raskinut suradnju s ovim čovjekom, a gradonačelnik Tomašević i platforma Možemo se ispričati!” napisao je Marko Sladoljev na Facebooku.

Potom se ponovno Jagić javio na Twitteru i pojasnio svoju izjavu. 

"Zaboravio sam kako internet ne trpi ironiju. Naravno da ne mislim da ikog treba na ikoji način diskriminirati po vjerskoj ili drugoj osnovi. Žao mi je što se ovo protumačilo kao podrška nasilju ili bilo čem gorem”, napisao je Jagić.

Pročitajte više