Tomaševićev zamjenik: Ne znam je li se Bog naljutio, ali ljudi imaju pravo biti ljuti

Screenshot: RTL

RANO jutros došlo je do novog puknuća magistralnog vodovoda na Trešnjevci. Istog onog koji je i prije tri dana potopio kuće i dvorišta, dizao asfalt i ispunio podrume. 

Potoci su jutros tekli hodnicima dviju škola, a s metar i pol vode u prostoriji probudili su se neki stanovnici. Gradonačelnik je ukazao na problem da su zgrade na Trešnjevci godinama bujale, ali ne i prateća infrastruktura. Pa nema ni garancije da cijevi stare više od 50 godina opet neće popustiti.

"Cijevi se zamjenjuju tempom od dva posto godišnje"

Zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet na RTL-u je zahvalio vatrogascima, radnicima Vodoopskrbe i odvodnje, policiji i Crvenom križu.

"Voda za ovu ulicu, u okomite na nju, dolazi sada, za koji tren. Što se tiče ostatka, ona će se vraćati postepeno kako se budu punile tri vodospreme", kazao je.

"Onaj dio koji je bio oštećen u nedjelju će biti pušten u promet do sutra navečer, ovaj dio će biti popravljen do petka navečer. Ove cijevi su iz pedesetih odnosno šezdesetih godina. Potrebna je zamjena. Sve više se zgrada gradi, opterećenja su veća. Zagreb ima 3500 kilometara mreže, cijevi se zamjenjuju tempom od dva posto godišnje, to očito nije dovoljno", poručio je zamjenik gradonačelnika.

"Ne znam je li se Bog naljutio, ali građani imaju pravo biti ljuti"

Na pitanje hoće li doći do neke velike, strukturne promjene, kazao je da će novce za to dobiti kroz EU fondove. 

Osvrnuo se i na izjavu šefa Vodoopskrbe Marina Galijota da se ovo možda dogodilo jer se Bog naljutio na nas jer smo zločesti.

"Ne znam je li se Bog na nas naljutio, ali građani imaju pravo biti ljuti. 300 milijuna eura obveznica koje je Grad izdao 2007. godine je potrošeno na neke druge stvari, nažalost", rekao je Korlaet.

Pročitajte više

 

Pročitajte više