Tramišak: Nemam informacije o tijeku izvida u aferi Softver

MINISTRICA regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak ustvrdila je, komentirajući aferu Softver u kojoj je uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac, da nema informacije o tijeku izvida.

”Nemam informacije kako teku izvidi i što se konkretno događa niti je to nešto što bih ja uopće trebala ispitivati”, rekla je Tramišak novinarima, prenosi N1.

Pojašnjavajući u kojem trenutku je kontaktirala USKOK, Tramišak je rekla da je prilikom primopredaje dužnosti od ministra Marka Pavića bila upoznata s tim da DORH i USKOK provode određene izvide.

"Bilo je određenih dopisa..."

”Nakon toga je bilo određenih dopisa prema nama, gdje je Ministarstvo surađivalo s institucijama i s određenom dokumentacijom prema njihovom zahtjevu. Cilj je da svi procesi teku neometano i da institucije odrade posao koji trebaju odraditi, a mi smo za suradnju onoga što ministarstva trebaju odraditi”, rekla je.

Dodala je da ne zna što se nalazi u toj dokumentaciji niti je tu dokumentaciju istraživala.

Upitana je li se tužiteljstvo javilo s povratnim informacijama, Tramišak je odgovorila da njezino ministarstvo te informacije nema niti ih treba imati.

Ne želi reći treba li Hrvoj Šipek biti na čelu DORH-a

Na pitanje smatra li da glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek i dalje treba biti na čelu DORH-a Tramišak je odgovorila kako to nije pitanje za nju.

Tramišak je poručila da njezino ministarstvo nastavlja stručno i profesionalno raditi svoj temeljni posao, dodajući kako uočava rast iskorištenosti, ”što znači da se ova institucija fokusirala i okrenula što boljoj i kvalitetnijoj apsorpciji sredstava”.

Bivša ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac uhićena je u akciji koju je iniciralo europsko tužiteljstvo zbog sumnje da je preplaćeni posao nabave softvera, plaćen uglavnom sredstvima europskog fonda, namjestila prijatelju.

Pročitajte više

 

Pročitajte više