Trener MMA napadača s Platka: Izbačen je iz kluba. Ovo je sramotan čin

Foto: Facebook

NE STIŠAVAJU se reakcije na brutalan napad koji se u nedjelju dogodio na riječkom Platku. Mlađi muškarci prvo su, podsjetimo, driftali BMW-om po skijalištu, a potom su napali i mlatili ljude. Kako je danas objavljeno, radi se o MMA borcima. Na Platku su pretukli HGSS-ovce i jednu djevojku.

Unatoč tome što je riječ o istreniranim borcima koji su premlatili troje ljudi tako da su završili u bolnici, zasad su samo prekršajno prijavljeni i brzo pušteni na slobodu. 

Abramović izbačen iz kluba

Kako smo doznali, kriminalističko istraživanje policija provodi nad Lukom Tirielom Abramovićem, Matejom Krunićem i Lovrom Pavelićem. Njih su zatekli na licu mjesta nakon napada. BMW je, kako doznaje Index, vozio Lovro Pavelić. BMW je u njegovom vlasništvu. O njemu nema javno dostupnih informacija. Ime Mateja Krunića se spominjalo vezano uz borilačke sportove. 

Treći među uhićenima pa puštenima je i najpoznatiji u javnosti. Luka Tiriel Abramović se ranije spominjao kao mladi hrvatski skijaški reprezentativac. Skijao je i za Tursku, čije je državljanstvo očito dobio uz hrvatsko. Abramović je bio član kluba Dynamite. Sada je izbačen.

"Ovo što je napravio je sramotan čin. Dijelim sramotu skupa s njim i apsolutno nemam nikakve veze s tim. Ja ispadam kao prvi okrivljeni, ali ne mogu utjecati na ljude koji su izvan dvorane. On više nije član kluba. Do sada je bio uzoran sportaš i išao na natjecanja. Nisam ni u jednom trenutku osjećao nešto negativno, a da jesam, već bih reagirao. Ograđujem se od svega toga i nemam veze s tim. Žao mi je da se zbog toga sada pljuje cijeli klub. Cijeli život sam u sportu i nikada nešto takvo nisam napravio i to ja, moja obitelj i klub ne zaslužujemo", rekao je za Index trener Tiriela Luke Abramovića, Mladen Kujundžić iz kluba FK Dynamite.

Policija se nakon 2 dana javila o brutalnom napadu

Jutros se oglasila i policija, puna dva radna dana od incidenta su objavili detalje napada.

"Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka provode kriminalističko istraživanje vezano za narušavanje javnog reda i mira tučnjavom koja se dogodila u nedjelju, 29. siječnja u večernjim satima na izletištu/skijalištu Platak kod Rijeke", piše policija.

"Prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, a zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze.

>> Ovo su MMA napadači iz BMW-a. Jednom je tata član HDZ-a, šef je u Hrvatskim šumama

Budući da isti to nije mogao učiniti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pri tom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka", objavila je policija.

"Tijekom dosadašnjeg istraživanja, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj iz čl. 6. naročito drsko i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja", oglasila se policija.

Iz teksta je jasno da napadači nisu u pritvoru, dakle, nalaze se na slobodi.

Pročitajte više