Tri muškarca poginula u eksploziji dok su plivali u Crnom moru

Ilustracija: EPA

TRI civila izgubila su život, a dva su ranjena u eksploziji naprave dok su plivali u Crnom moru u južnoj ukrajinskoj regiji Odesi, priopćila je lokalna policija.

Nesreća se dogodila jučer, kada je nekoliko ljudi, radeći na gradilištu, zanemarilo prepreke i znakove upozorenja na plaži i otišlo se kupati u more.

 

Plaže su zatvorene

"U vodi su, uslijed eksplozije nepoznatog predmeta, smrtno stradala tri muškarca u dobi od 25, 32 i 53 godine", stoji u pisanom priopćenju policije. Dodaje se da su još jedan muškarac i žena ranjeni. Ukrajinske vlasti zatvorile su morske plaže zbog mina ili topničkih granata iz rata s Rusijom i granatiranja ruskih snaga.

Ukrajinska vojska također je postavila mine duž obale u slučaju ruskog amfibijskog napada nakon invazije Moskve 24. veljače, ogradivši ulaze na plažu crvenom i bijelom trakom kako bi osigurali da civili ne budu ozlijeđeni.

"Još jednom naglašavamo - kupanje u regiji Odesa sada je opasno i zabranjeno. Na plaže i obale regije postavljene su eksplozivne naprave", rekla je regionalna policija.

Pročitajte više