Talibani zatvorili trojicu Britanaca, jednom je izazov putovati na opasna mjesta

Foto: Facebook/Sky News

TROJICA Britanaca odvedena su u talibanski zatvor u Afganistanu, a među njima je i takozvani ljubitelj "opasnog turizma" Miles Routledge, javlja Sky News. 

Drugi zatvorenik je Kevin Cornwell, djelatnik humanitarne organizacije, a treći je neidentificirani britanski državljanin koji upravlja hotelom u Kabulu, navodi se. 

"Ulažemo velike napore da osiguramo konzularni kontakt s pritvorenim britanskim državljanima u Afganistanu i pružamo podršku njihovim obiteljima", kazala je osoba zadužena za medije iz britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Ipak, Britanski ured za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj nije potvrdio agenciji Reuters pojedinosti o britanskim državljanima. 

Tko je Routledge?

Routledge je postao poznat, ali je i osporavan, jer je njegov izazov putovati u države ocijenjene kao opasne, odakle se javlja i postavlja objave na društvenim mrežama. 

Na Twitteru Routledge navodi da odlazi "na najopasnija mjesta na Zemlji iz zabave", a na popisu su Afganistan, Južni Sudan i Ukrajina, piše Independent online. 

Pročitajte više