Trojica riječkih policajaca koji su brutalno pretukli vozača osuđeni na zatvor

Ilustracija: Nel Pavletić/Pixsell

OPĆINSKI sud u Rijeci proglasio je krivim trojicu službenika riječke prometne policije I. S., D. K i S. Ž. za nanošenje teških tjelesnih ozljeda vozaču kojega su zaustavili, a zatim i pretukli, još u jesen 2015. godine, objavio je jutros Novi list. Trojac je nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora.

Nanijeli mu teške tjelesne ozljede

U tužbi koju posjedujemo, stoji kako je u noći s 26. na 27. rujna 2015. godine tužitelj I.Ž. u prostorijama Postaje prometne policije PU Primorsko-goranske županije brutalno pretučen od strane djelatnika policije koji su mu, stoji u tužbi, bez razloga i povoda nanijeli teške i po život opasne tjelesne ozljede zbog kojih je tužitelj skoro umro te će doživotno ostati invalid.

Što se dogodilo?

Dana 26. rujna 2015. godine oko 22:50 tužitelj je upravljajući svojim automobilom u ulici Josipa Juraja Strossmayera zaustavljen od strane policijskih djelatnika te mu je naloženo da automobil parkira sa strane i čeka dok ne dođe uređujući djelatnik.

Nakon nekog vremena, tužitelj je nastavio vožnju te je na raskrižju ulice Školjić i Ivana Grohovca ponovno zaustavljen, da bi ga potom policajci silom izvukli iz automobila, bacili ga na tlo, vezali mu ruke na leđa te da su ga počeli udarati rukama, nogama i pendrecima po cijelom tijelu, tvrdio je tužitelj.

Nakon toga je prevezen u postaju prometne policije gdje da je predan dežurnom policajcu koji ga je počeo verbalno vrijeđati govoreći mu: „Sad ćeš ti vidjeti svoje. Zajebavaš moje ljude na cesti.“ Potom ga je počeo i fizički napadati, udarati rukama i nogama te pendrecima po ekstremitetima, rebrima i glavi, a u tom premlaćivanja pridružili da su mu se još dva policajca.

"Policijski djelatnici su se brutalno iživljavali nad tužiteljem, mučili ga otprilike pola sata te su ga nakon toga tako isprebijanog, krvavog i iznemogla, smjestili u prostorije policijske postaje Rijeka, gdje je proveo cijelu noć u nehumanim uvjetima, te je zadržan do sljedećeg dana kada je tek oko 14: 15 pušten kući", stajalo je u tužbi.

Tek nekoliko dana nakon što je pušten otišao je u bolnicu gdje su mu utvrđene teške i po život opasne ozljede te je hitno operiran.

Godine 2016. žrtva je podigla tužbu, a slučaj je ovih dana, sedam godina kasnije, završen.

Pročitajte više