Trump pozirao s pištoljem: Želim ga kupiti

Foto: Twitter

BIVŠI američki predsjednik Donald Trump je tijekom obilaska trgovine oružjem u Južnoj Karolini pozirao s pištoljem na čijoj je dršci ugravirano njegovo lice. Trumpov glasnogovornik Steven Cheung je na društvenim mrežama objavio snimku na kojoj se vidi kako se bivši predsjednik divi poluautomatskom pištolju. 

"Moram kupiti jedan. Želim kupiti jedan", govori Trump na snimci, prenosi CNBC. Ipak, njegov tim jučer je odbacio nagađanja da je Trump kupio Glock tijekom svog posjeta Južnoj Karolini. Trump, favorit za republikansku predsjedničku nominaciju, ove je godine optužen u četiri odvojena kaznena slučaja.

Velik broj smrtnih slučajeva uzrokovanih vatrenim oružjem

Savezni zakon zabranjuje osobama protiv kojih je podignuta optužnica kupnju oružja. Međutim, federalni sudac iz Teksasa u rujnu prošle godine proglasio je taj zakon neustavnim. Sudac je u toj presudi citirao odluku Vrhovnog suda kojom je ranije te godine ukinuto ograničenje oružja u New Yorku, čime se dovelo u pitanje niz zakona o kontroli oružja. 

Deseci tisuća ljudi u SAD-u svake godine poginu u incidentima povezanima s oružjem. Ozljede od vatrenog oružja glavni su uzrok smrti djece i adolescenata, pokazuju podaci Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

U 2021. bilo je ukupno 48.830 smrtnih slučajeva uzrokovanih vatrenim oružjem, posljednjoj godini za koju su dostupni takvi podaci CDC-a. To je bio najveći broj smrtnih slučajeva od vatrenog oružja ikada u SAD-u.

Pročitajte više

 

Pročitajte više