Trump predlaže da stranci koji završe fakultet u SAD-u automatski dobiju zelenu kartu

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump jučer je predložio da bi ljudi koji završe fakultet u Sjedinjenim Državama trebali automatski dobiti zelenu kartu, odnosno dozvolu rada i boravka u SAD-u, kako bi mogli ostati u zemlji.  

"Kad završite fakultet, mislim da biste trebali automatski kao dio diplome dobiti zelenu kartu kako biste mogli ostati u ovoj zemlji", rekao je Trump u All-In podcastu koji vode tehnološki investitori.

Zelena karta omogućuje pojedincima da trajno žive i rade u Sjedinjenim Državama i put je do državljanstva.

Trump, koji je tvrdolinijaški stav o imigraciji postavio u središte svoje administracije i obećao oštre mjere ako bude ponovno izabran, osudio je napore predsjednika Joea Bidena da obuzda rekordan broj migranata koji ilegalno prelaze u SAD.

"Svatko tko diplomira na fakultetu, ondje provede dvije ili četiri godine, ili stekne doktorat na fakultetu, trebao bi moći ostati u ovoj zemlji", rekao je Trump.

Nije jasno je li Trump mislio na sve strance, uključujući one koji su ilegalno došli u Sjedinjene Države ili im je produljena viza, ili samo na osobe sa studentskim vizama.

Američki zastupnici iz obje stranke u prošlosti su predlagali zakone koji bi olakšali ostanak u zemlji određenim diplomiranim studentima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.