Tužiteljica: Masovnog ubojicu je ubio sugrađanin, ne policija

Foto: EPA

DEŽURNA tužiteljica u Crnoj Gori Andrijana Nastić nakon okončanog očevida na Cetinju kazala je da su na mjesta događaja zatekli devet smrtno stradalih osoba. U međuvremenu su, kako je kazala televiziji Vijesti, dobili informaciju iz Kliničkog centra Crne Gore da su još dvije osobe podlegle povredama. Na Cetinju je danas iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubojicom, kojeg je, kako je kazala Nastić, usmrtio sugrađanin.

Kako pišu crnogorske Vijesti radi se o Cetinjaninu N.K.. Nastić je dodala da je šest osoba na liječenju, dvoje na Cetinju i četvoro u Kliničkom centru. "Od 11 smrtno stradalih, dvoje je djece. Radi se na rasvjetljavanju slučaja", kazala je Nastić televiziji Vijesti.

Kako je potvrdila policija večeras, Vuk Borilović je ubio ženu koja je kod njega živjela kao podstanarka i njenih dvoje djece. Imali su osam i 11 godina.

"Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 sati tridesetčetverogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na obitelj čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja - lovačke puške - lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina, i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozljedama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest", rekao je šef crnogorske policije Zoran Brđanin, prenosi RTCG.

"Po pozivu građana na mjesta događaja su upućeni policijski službenici, kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik. Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnjusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života", dodao je.

Brđanin kaže da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života Vuka Borilovića, i dalje utvrđuju te da će javnost na vrijeme biti obaviještena o svim detaljima.

Pročitajte više