U BiH uhićen ministar, onaj koji je za savjetnicu stavio pratilju miss planeta Zemlje

MINISTAR u Vijeću ministara BiH Miloš Lučić uhićen je u utorak pod sumnjom na zloporabu položaja i ovlasti, potvrđeno je iz policijskih izvora u toj zemlji.

Lučića su izvan radnog mjesta, na zahtjev Tužiteljstva BiH, uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a nakon toga je priveden u sjedište te policijske agencije u istočnom Sarajevu na kaznenu obradu.

"Prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloporabe pri trošenju sredstava namijenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zloporabe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom", stoji u priopćenju SIPA-e i Tužiteljstva BiH.

Prema dostupnim informacijama koje su ranije objavili mediji, Lučić je pod istragom zbog sumnje da je iz sredstava ministarstva koje vodi plaćao privatne troškove. Pretpostavlja se da je tijekom razdoblja kraćeg od šest mjeseci, koristeći službenu kreditnu karticu, nenamjenski potrošio više od 16 tisuća konvertibilnih maraka, odnosno oko osam tisuća eura.

Lučić je na poziciju državnog ministra zaduženog za ljudska prava i izbjeglice imenovan na prijedlog stranke Demokratski narodni savez (DNS), koja je bivši i sadašnji koalicijski partner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), na čijem je čelu Milorad Dodik.

Odmah nakon imenovanja Lučić je na sebe skrenuo pozornost tako što je za savjetnicu imenovao bivšu misicu Marinu Ševkušić. Ta je djevojka ranije bila poznata samo po tome što je u jednom trenutku postala drugom pratiljom miss planeta Zemlje iz BiH.

Inače, Lučić je pažnju medija, osim zbog izbora savjetnice, dobio i zbog toga što je studirao 12 godina, a u srednjoj je pao razred. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više