U Bugarskoj se prevrnuo bus iz Srbije. Dijete kritično, roditelju amputirana noga

Screenshot: Facebook

VOZAČU srpskog autobusa šabačke registracije s 49 osoba, srpskih državljana, koji je sinoć doživio prometnu nesreću u Bugarskoj na autoputu Trakija, određen je pritvor od 24 sata, priopćila je bugarska policija.

U autobusu je bilo 38 djece, 10 odraslih i jedan vozač. Putnici su uspjeli iz prevrnutog vozila izaći kroz prozore koje su morali razbiti. Iako su se sinoć pojavile informacije da je vozaču amputirana noga, on je navodno zadobio lakše povrede i prema još uvijek neslužbenim informacijama ima prijelom ruke. On je sinoć testiran na alkohol i drogu i oba su rezultata bila negativna.

Kasno sinoć autobus je sklonjen s mjesta nesreće, ali promet na tom dijelu puta još uvijek nije prohodan.

"Kolege su odmah izašli na lice mjesta. Utvrđeno je da se radi o slupanom autobusu srpskih registarskih oznaka u kojem je bilo 49 državljana Srbije. Pod nerazjašnjenim okolnostima vozilo je skrenulo s puta u jarak. Prema prvim informacijama, u Hitnom centru pregledano je 28 putnika, od kojih je 14 zadržano na liječenju. Troje djece je u teškom stanju", priopćeno je iz policije.

Jedno dijete u kritičnom stanju

Ministar zdravstva Bugarske Asen Medžidijev stigao je sinoć u bolnicu u Staroj Zagori, u koju je primljeno devetero djece i dvoje odraslih. Medžidijev je izvijestio o njihovom stanju.

"Jedno dijete je u kritičnijem stanju. Trenutno se sprovode mjere reanimacije, ali je hemodinamski stabilno. Pratit ćemo ga i uraditi transfuziju krvi. Imamo timove s konzultantima u Sofiji ako bude potrebno da ga prevezemo sutra", rekao je on, prenosi bugarska NOVA.

Dijete ima 11 godina i zadobilo je 3 prijeloma zdjelice i kuka. Srpski ministar zdravstva Zlatibor Lončar kazao je da je jedno dijete operirano te da je jednom od roditelja amputirana noga.

Pročitajte više