U covid-bolnici u Mostaru rekordan broj hospitaliziranih

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

U COVID-bolnici u Mostaru liječi se 146 pacijenata što je novi crni rekord od početka epidemije, a za vikend je preminulo 13 osoba s područja Hercegovine, gdje prevladava omikron varijanta koronavirusa, izvijestile su u ponedjeljak zdravstvene vlasti. 

Prema izvješću Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) sa sjedištem u Mostaru u tamošnjoj covid bolnici, koja djeluje u okviru Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, 17 osoba spojeno na respirator, dok je još njih šestero na potpori kisikom od ukupno 146 oboljelih. To je ujedno rekordan broj hospitaliziranih od početka epidemije koronavirusom.

Danima se povećava broj zaraženih i hospitaliziranih

Tijekom vikenda u toj bolnici preminulo je 13 bolesnika, od kojih je devetero s područja HNŽ-a, a po dvoje je iz Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu, odnosno Hercegbosanske županije, čije je sjedište u Livnu. 

U trodnevnome razdoblju u Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a Mostar testirana su 2333 uzorka od kojih je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih 877. Najviše ih je iz Mostara, 638. 

Danima se povećava broj zaraženih i hospitaliziranih od posljedica zaraze koronavirusom. Zbog toga su od prošloga tjedna u SKB-u Mostar obustavljeni svi medicinski zahvati koji nisu hitni. Po navodima epidemiologa na području Hercegovine pacijenti posljednjih tjedana gotovo isključivo obolijevaju od omikron varijante koronavirusa. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više