Dvojica iz Dalmacije optužena za seksualno zlostavljanje bliskih osoba

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv ​57-godišnjaka zbog teških kaznenih djela protiv spolne slobode​, bludnih radnji​ i produljenog kaznenog djela povrede djetetovih prava​, kao i protiv ​24-godišnjaka zbog nedjela protiv spolne slobode​.​

Starijem muškarcu na teret ​se stavlja ​da je od ljeta 2021. do veljače ove godine na području ​Splitsko-dalmatinske​ županije​ u više navrata počinio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju i bludnu radnju prema bliskoj osobi, bez njezinog pristanka.​ Terete ga uz to da je kao roditelj više puta grubo zanemario svoje dužnosti podizanja, odgoja i obrazovanja ​svog 18-godišnjeg ​djeteta.

Mladića se također tereti za spolno zlostavljanje

Optužnicom se ​24-godišnjaka tereti ​da je u prosincu prošle godine u nekoliko navrata počinio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju prema bliskoj osobi, bez njezinog pristanka i prijetnjom.

Tužiteljstvo je predložilo da se protiv ​57-godišnjaka produlji istražni zatvor s obzirom na to da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi boravkom na slobodi ponovio ista ili slična kaznena djela.

Pročitajte više

 

Pročitajte više