U Dravi, kod mjesta gdje je nestao Osječanin, pronađeno tijelo muškarca

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

DANAS oko 18:25 kod pristaništa za čamce Motonautičkog kluba Neptun na rijeci Dravi kod Osijeka pronađeno je mrtvo tijelo muškarca, priopćili su iz PU osječko-baranjske.

Policija nije objavila o kome je riječ.

Podsjetimo, radi se o lokaciji blizu mjesta na kojem je prije dva dana nestao 30-godišnji muškarac. Nestali je bio u kanuu s još dvije osobe kada se plovilo prevrnulo. Sve se dogodilo u blizini Motonautičkog kluba Neptun, preko puta zoološkog vrta, u subotu oko 17 sati.

Trojica prijatelja su odlučila vrući lipanjski dan iskoristiti za vožnju kanuima po Dravi. U jednom se trenutku jedan od kanua, onaj koji se posljednji otisnuo od obale, prevrnuo. Tri mlada muškarca našla su se u Dravi i počela su plivati prema obali.

 

Dvojicu spasio muškarac na jet-skiju

Nedugo prije nego što su mladići porinuli kanue u Dravu, do istog se spusta jet-skijem dovezao jedan muškarac, koji je mladiće upozorio da budu oprezni jer je na tom dijelu jako opasno zbog privezanih šlepova i jakih struja. Muškarac je krenuo prema svom kombiju i prikolici, namjeravajući izvući jet-ski, kada je čuo vrisku i vidio da se jedan od kanua prevrnuo 15-20 metara od spusta.

Odmah je, kako javlja Glas Slavonije, dotrčao do svog jet-skija, upalio ga i odjurio po mladiće u vodi. Dvojica su se uhvatila za jet-ski, a upitao je i 30-godišnjaka, koji se držao za kanu, treba li mu pomoć. Kako je on odgovorio negativno, da će sam do obale, vozač jet-skija dva je njegova prijatelja dovezao do obale.

Kada su došli do obale, ni prijatelji ni muškarac na jet-skiju više nisu vidjeli 30-godišnjaka na površini, nego samo kanu kako nizvodno plovi Dravom. Vozač jet-skija svojim je plovilom pokušavao locirati mladića.

Pola sata od dojave policiji na mjesto događaja stigli su i ronioci. Dali su se u potragu za nestalim 30-godišnjakom, no ona je bila neuspješna, i u subotu i u nedjelju.

Kanu koji se prevrnuo izvučen je na obalu kod Neptuna. 

Pročitajte više