Uhićen mafijaški ubojica. Bježao 16 godina, radio kao pizza majstor

Foto: Interpol

POLICIJA je u jugoistočnoj Francuskoj uhitila Edgarda Greca, osuđenog ubojicu povezanog s najmoćnijom talijanskom organiziranom kriminalnom skupinom 'Ndrangheta. 63-godišnji Greco je bio u bijegu 16 godina, a posljednje tri godine je radio kao pizza majstor u Saint Etienneu, gdje je živio od 2014. godine, priopćili su danas Interpol i talijanska policija.

U priopćenju Interpola stoji da je mafijaški ubojica uhićen zahvaljujući suradnji francuske i talijanske policije. Greco je tražen zbog dva ubojstva iz 2006. godine, a tereti ga se i za pokušaj ubojstva. Talijanski istražitelji vjeruju da je 63-godišnjak odgovoran za smrt braće, koja su nasmrt pretučena metalnom šipkom u ribarnici u Kalabriji. 

"Bjegunci ne mogu zauvijek izbjegavati pravdu"

Interpol, međunarodna policijska organizacija sa sjedištem u Lyonu u Francuskoj, tvrdi da su ubojstva bila "dio mafijaškog rata". "Bez obzira na to koliko se bjegunci trude uvući u miran život u inozemstvu, oni ne mogu zauvijek izbjegavati pravdu", poručio je šef Interpola Jurgen Stock u izjavi, prenosi Washington Post

'Ndrangheta, sa sjedištem u Kalabriji, 'prstu' talijanskog poluotoka, predstavlja jednog od najmoćnijih svjetskih trgovaca kokainom i smatra se najvećom prijetnjom među mafijaškim skupinama. Posljednjih godina brojni pripadnici 'Ndranghete su uhićeni u policijskim akcijama diljem Europe, ali i u Brazilu. 

Pročitajte više