U Istri djevojku vezao za volan, prijetio joj ubojstvom, u stan joj stavio kamere...

DORH je objavio priopćenje o slučaju otmice u Istri. 67-godišnji muškarac osumnjičen je da je oteo djevojku, zatočio je u autu, vezao je za volan te joj prijetio. Uz to, tajno ju je snimao u njenom stanu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 11. siječnja 2022. ispitalo hrvatskog državljanina (1954.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 1. Kaznenog zakona, neovlaštenog zvučnog snimanja i prisluškivanja iz čl. 143. st. 1. KZ-a, neovlaštenog slikovnog snimanja iz čl. 144. st. 1. KZ-a, nametljivog ponašanja iz čl. 140. st. 1. KZ-a i prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a", piše DORH u priopćenju.

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 67-godišnjak početkom prosinca 2021. godine i 6. siječnja 2022., u jednom gradu i jednom mjestu na području Istre, vezao hrvatsku državljanku (1999.), protivno njezine volje, za volan vozila u kojem su bili, i istovremeno joj prijetio ubojstvom, a u jednom je trenutku izvadio i pištolj", piše DORH.

"Osnovano se sumnja da je osumnjičenik tijekom studenog i prosinca 2021. godine, postavio uređaje za snimanje slike i zvuka u stanu u kojem oštećenica stanuje u jednom mjestu na području Istre te ju tako neovlašteno snimao i slikao", dodaje se.

Maltretirao je i na poslu

Maltretirao je i na poslu.

"Osnovano se sumnja i da je tijekom prosinca 2021. godine i siječnja 2022. godine, kada mu je oštećenica rekla da s njime više ne želi imati nikakav kontakt, dolazio do njenog stana i njenog radnog mjesta te ju je učestalo zvao i slao joj poruke. Osumnjičenikovo opisano postupanje izazvalo je kod oštećenice osjećaj tjeskobe i straha", dodaje se.

"Županijski sud u Puli-Pola je 11. siječnja 2022. prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka (članak 123. stavak 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku)", piše DORH.

Pročitajte više