U Karlovcu teško ozlijeđeno dijete. Vozilo bicikl preko pješačkog, udario ga auto

Ilustracija: Shutterstock

TEŠKE tjelesne ozljede zadobilo je sinoć 13-godišnje dijete u karlovačkoj gradskoj četvrti Grabrik. Policija kaže da se nesreća dogodila u 20:57 u Ulici kralja Zvonimira, javlja Kaportal.

"Dijete starosti 13 godina upravljalo je biciklom i kretalo se pješačkim nogostupom uz zapadni rub kolnika Ulice kralja Zvonimira. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza kod kbr. 3 u navedenoj ulici, preko kojeg nije označena biciklistička staza, nije zaustavilo bicikl i guralo ga kao pješak, već je nastavilo vožnju biciklom preko obilježenog pješačkog prijelaza prelazeći na suprotnu stranu kolnika", kažu u policiji.

Došlo je do udarca bicikla u prednji dio osobnog automobila karlovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 57-godišnjakinja koja je u tom trenutku skretala iz Ulice kralja Zvonimira u Ulicu kralja Petra Krešimira IV.

"Uslijed udara u osobni automobil dijete je, zajedno s biciklom, palo na kolnik i tom prilikom je zadobilo teške tjelesne ozljede i zadržano je na liječenju u zdravstvenoj ustanovi.

U trenutku prometne nesreće dijete nije na glavi nosilo zaštitnu kacigu, kao ni reflektirajući prsluk. Nadležnom državnom odvjetništvu slijedi izvješće o događaju", kažu još u policiji.

Pročitajte više