U Kaštelima je danas Dan žalosti zbog dvije sestre koje su poginule u teškoj nesreći

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Grad Kaštela proglasio je danas, 10. lipnja, Danom žalosti zbog smrti dviju mladih djevojaka iz Kaštela koje su izgubile život u prometnoj nesreći u ranim jutarnjim satima 9. lipnja u Dicmu.

Dan žalosti obilježen je spuštanjem zastava Hrvatske i Kaštela na pola koplja na zgradi gradske uprave, kao i na ostalim zgradama u kojima je sjedište pravnih ili fizičkih osoba koje obavljaju samostalnu djelatnost. Tijekom Dana žalosti neće se održavati programi i događaji sa zabavnim obilježjima.

Također, ugostitelji su pozvani da svoje poslove obavljaju primjereno Danu žalosti.

"Suosjećamo s obitelji i prijateljima smrtno stradalih djevojaka te ovim putem izražavamo iskrenu sućut", poručili su jučer iz Grada Kaštela.

 

Kako javljaju lokalni mediji, poginule su sestre Petra i Jelena K., kćeri nezavisne općinske vijećnice Lećevice.

Prvi rezultati: Mladić nije bio pijan

DORH je objavio da je, prema do sada prikupljenim podacima, utvrđeno kako se osobno vozilo marke Škoda uključivalo s parkirnog prostora u promet u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita, tako da je skrenulo ulijevo, dok se osobno vozilo marke Mercedes kretalo istočnom prometnom trakom, iz smjera juga u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1.

Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda, objavio je DORH i dodao da su u prometnoj nesreći smrtno stradale dvije ženske osobe koje su bile u vozilu marke Škoda. 

Iz priopćenja DORH-a može se iščitati da su se sestre u Škodi nepropisno uključile na cestu, ne propustivši Mercedes koji se kretao glavnom cestom. No za utvrđivanje svih okolnosti prometne nesreće, pa i toga snosi li i 19-godišnji vozač Mercedesa krivnju, trebalo je utvrditi brzinu kretanja Mercedesa te je li bio pod utjecajem alkohola.

Kako je objavio DORH, provjeravat će se i prisutnost alkohola kod poginulih sestara. Kako je doznala Slobodna Dalmacija, prvo alkotestiranje 19-godišnjeg vozača pokazalo je da u krvi nije zabilježena prisutnost alkohola. Čekaju se dodatni nalazi krvi i urina.

Pročitajte više