U KB-u Dubrava samo četiri covid-pacijenta, sutra se opet otvara hitni prijem

Foto: Pixsell/Željko Hladika

U GLAVNOJ covid-bolnici u Hrvatskoj trenutno se nalaze samo četiri pacijenta zaražena koronavirusom, pa se sutra nakon godine i pol ponovo otvara hitni prijem, javlja RTL.

Naime, u vrijeme dok je KB Dubrava funkcionirala kao covid-bolnica, hitne pacijente primale su ostale zagrebačke bolnice. Od sutra se to mijenja, što znači da se KB Dubrava polako, ali sigurno vraća u kakvu-takvu normalu.

"Za sutra je sve apsolutno spremno za adekvatan i kvalitetan prijem naših pacijenata. Sam upis pacijenata je na šalteru gdje se riješi administrativni dio, nakon toga pacijent ide na samu trijažu gdje se određuje kategorija hitnosti prijema pacijenta", rekla je za RTL Sanja Krišto, v.d. glavne sestre Hitnog kirurškog prijema u KB-u Dubrava.

Nadaju se da od jeseni neće biti samo covid-bolnica

U Dubravi se trenutno nalaze samo četiri covid-pacijenta, a u bolnici se nadaju da od jeseni neće biti samo covid-bolnica.

"I KBC Zagreb, naša najveća ustanova, oformila je svoj covid-odjel, imaju svoju intenzivnu jedinicu tako da vjerujem da nas čeka mirnija jesen uz redoviti rad", kazao je ravnatelj bolnice Ivica Lukšić. Dodao je i da se nada da neće biti potrebe da ponovno prolaze ono što su prošli.

 

Pročitajte više

 

Pročitajte više