U Kongu se srušio dio pozornice za doček pape Franje

Screenshot: Twitter

NADSTREŠNICA pozornice izgrađene za doček pape Franje na stadionu u Kinshasi srušila se tijekom noći zbog jake oluje, priopćile su kongoanske vlasti danas, tri dana prije nego što bi trebao doći papa.

Papa Franjo bi trebao stići u Demokratsku Republiku Kongo sutra poslijepodne. Predviđeno je njegovo obraćanje mladima i katehetama na Stadionu mučenika u prijestolnici Demokratske Republike Kongo Kinshasi u četvrtak ujutro.

Nadstrešnica se popravlja, rekao je šef policije Kinshase Sylvano Kasongo za Reuters. "Urušili su se konstrukcija i ukrasi od knaufa, ali podij je još uvijek na mjestu. Radovi su u tijeku", kazao je.

Obilne kiše i jaki vjetrovi česti su u Kinshasi.

Novinarima danas nije bio dopušten ulazak na stadion. Republikanska garda, elitna jedinica zadužena za zaštitu kongoanskog predsjednika i državnih institucija, nadgledala je popravak pozornice.

Ministar unutarnjih poslova Daniel Aselo Okito posjetio je stadion u sklopu obilaska mjesta dočeka pape. On je priopćenjem poručio kako očekuje da će pozornica biti popravljena na vrijeme.

Pročitajte više