U Lici poginuo Francuz, sin mu teško ozlijeđen. Ford smrskan u sudaru s Mercedesom

Foto: JVP Gospić

NA DRŽAVNOJ cesti D522, na brzoj cesti od Gornje Ploče prema Udbini oko 15:15 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginuo Francuz, a pet osoba je ozlijeđeno, od čeka dvoje teško. Sudarila su se dva automobila u kojima su bili državljani Francuske i Austrije.

Preminuli Francuz je bio vozač Forda koji se sudario s Mercedesom. Umro je u bolnici od posljedica ozljeda zadobivenih u nesreći. 

Kako se saznaje u Centru 192 u Gospiću, zbog očevida i sanacije prometnice promet je bio u prekidu do 19:40, kada je normaliziran.

Francuz doveden bez svijesti, konstatirana mu je smrt

Ravnateljica bolnice u Gospiću Sandra Čubelić rekla je Hini da je k njima bilo dovezeno šest pacijenata iz te prometne nesreće, od kojih je petoro francuskih državljana.

“Vozač iz Francuske dovezen je bez svijesti i bez reakcije zjenica, pa je, unatoč provedenoj reanimaciji, podlegao ozljedama i bit će upućen na obdukciju”, Rekla je Čubelić.

Sin Francuza ima prijelome lubanje i zdjelice, hitno prebačen u Zagreb

Njegova supruga, sin, kći i još jedan mladić također su ozlijeđeni, od kojih je 15-godišnji sin zadobio prijelome lubanje i zdjelice te je zbog težina ozljeda prevezen na kirurgiju zagrebačke Klinike za dječje bolesti.

Ostalih četvero pacijenata je hospitalizirano u Gospiću, jedna osoba s teškom ozljedom, a troje za sada ima lake tjelesne ozljede, s mogućnošću prekvalifikacije u težu.

Francuski državljani bili u Ford Focusu, a austrijski u Mercedesu

Francuski su se državljani vozili u Ford Focusu francuskih tablica, a austrijski u Mercedesu austrijskih registarskih oznaka. 

Tijekom očevida promet se odvijao državnom cestom D1, prema Gračacu.

Ford smrskan

O nesreći su se oglasili i gospićki vatrogasci. Iz JVP-a Gospić su poručili kako su na intervenciji bila dva vozila i pet vatrogasaca te da su intervenirali i vatrogasci iz DVD-a Velebit Lovinac. 

Objavili su i fotografije koje pokazuju da je Ford u kojem su bili francuski državljani potpuno smrskan.

Pročitajte više