U Međimurju na prevaru posudio četiri milijuna kuna i potrošio ih na klađenje

Ilustracija: Shutterstock

NEŠTO manje od četiri milijuna kuna 32-godišnjak je na prevaru posudio od dvojice muškaraca te ih potrošio na klađenje na području Međimurja, zbog čega ga je policija privela i kazneno prijavila. Međimurska policija u petak je priopćila kako je 32-godišnjaka s područja općine Sveti Juraj na Bregu predala pritvorskom nadzorniku nakon što je istragom utvrđeno da je počinio kaznena djela prevare i davanja lažnog iskaza.

Osumnjičen je da je kroz duže razdoblje i u više navrata lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem oštećenih u zabludu od 33-godišnjeg i 44-godišnjeg muškarca posudio nešto manje od četiri milijuna kuna. Prema kriminalističkoj istrazi, sav taj novac potrošio je za osobne potrebe, točnije na klađenje.

Policija ga sumnjiči i da je u rujnu prošle godine u referadi za izdavanje osobnih iskaznica Policijske uprave međimurske lažno izjavio da je izgubio osobnu iskaznicu. No, u srpnju ove godine se tom "izgubljenom osobnom iskaznicom" prijavio u jednom pansionu na području Varaždina.

Pročitajte više

 

Pročitajte više