U Njemačkoj nestala curica. Udomitelj misli da su je oteli roditelji, članovi sekte

Foto: Njemačka policija

VELIKI broj policajaca u Bavarskoj od subote traži 11-godišnju Shalomu Hennigfeld. Djevojčica je u subotu u poslijepodnevnim satima u Holzheimu (okrug Donau-Ries u Bavarskoj) otišla trčati i nije se vratila kući, piše Fenix Magazin.

Glavni policijski inspektor Markus Trieb je rekao kako djevojčicu traži veliki broj policajaca te kako ne isključuju kazneno djelo, kao ni nesreću.

"Djevojčica već oko osam godina živi u udomiteljskoj obitelji, a kad je onamo stigla, imala je samo dvije i pol godine", rekao je Trieb.

Udomitelj sumnja na to da su je oteli biološki roditelji

Udomitelj djevojčice za Bild je rekao kako sumnja na to da su Shalomini biološki roditelji oteli djevojčicu. Bild piše kako biološki roditelji djevojčice pripadaju sekti Dvanaest plemena.

Sekta je izazvala skandal 2013. godine kada su u javnost dospjele videosnimke na kojima se vidi kako članovi muče svoju djecu udarajući ih štapom. Sekta odbacuje i državno školovanje. Ured za socijalnu skrb mladih tada je intervenirao i dao djecu u udomiteljske obitelji. Iz sekte koja je osnovana u SAD-u su na svojoj internetskoj stranici napisali kako za kažnjavanje djece koriste "manji štap", ali da se djeca ne tuku u bijesu niti su zlostavljana. U sekti vjeruju kako "manjim štapom" postižu disciplinu kod djece te da vjeruju kako je disciplina potrebna da djeca ne bi postale loše osobe.

Potraga za Shalomom Hennigfeld

"U nedjelju je policija tražila djevojku helikopterima, termovizijskim kamerama i psima tragačima. No trag joj se izgubio na zemljanom putu pa je potraga privremeno prekinuta u ranim poslijepodnevnim satima. Policija odlučuje o novom načinu potrage", rekao je u nedjelju glavni policijski inspektor Trieb.

Udomitelj vjeruje kako su djevojčicu njezini biološki roditelji mogli dočekati ili čak dogovoriti sastanak s njom. Roditelji joj žive u Češkoj s mlađim djetetom i ostalim članovima sekte. Češka policija već je bila u njihovoj kući. No nisu pronašli djevojčicu.

"Mislim da se oni nisu tamo vratili", rekao je udomitelj za Bild.

Udomitelj je rekao i kako su prije nekoliko dana svjedoci ispred škole koju pohađa djevojčica vidjeli strani automobil. Udomitelj dobro poznaje biološke roditelje jer su kćer posjećivali otprilike svakih šest tjedana.

"Ona voli nas, ali i dalje voli svoje roditelje", rekao je udomitelj.

Policija nije komentirala napise kako roditelji pripadaju sekti Dvanaest plemena.

Pročitajte više