U noćnom klubu u Južnoj Africi pronađeno 20 tijela. Svi su u dobi od 18 do 20 godina

Ilustracija: EPA

JUŽNOAFRIČKE vlasti istražuju smrt najmanje 20 ljudi pronađenih u popularnoj gostionici u East Londonu na jugoistočnoj obali zemlje, rekli su policijski dužnosnici. Brigadir Tembinokosi Kinana je rekao da je policija obaviještena o incidentu u parku Scenery, oko tri kilometra udaljenom od središta grada.

"Istražuju se okolnosti pod kojima su umrli", rekao je Kinana za Reuters dodavši da je prerano za utvrđivanje uzroka smrti osoba koje su bile u dobi od 18 do 20 godina.

Nema tragova nasilja?

Lokalni mediji javljaju da je u gostionici bila organizirana rođendanska proslava. Sumnja se da je riječ o trovanju. Na mjestu događaja je veći broj hitnih službi i forenzičari.

Policijska povjerenica je pak za SABC News rekla da je "navodno došlo i do stampeda". Očevici su za novine Daily Dispatch rekli da su tijela ležala u klubu "kao da su se jednostavno srušila na pod" i da nema znakova nasilja.

Glasnogovornica zdravstvenog odjela Eastern Capea rekao je za News24 da su tijela odvezena u obližnje mrtvačnice. "Provest ćemo obdukciju što je prije moguće kako bismo utvrdili uzrok smrti", rekla je Siyanda Manana.

"Nisu bili bolesni"

Južnoafrički ministar policije Bheki Cele je na putu u Eastern Cape s dodatnim timom stručnjaka koji će pomoći u istragama, rekao je premijer pokrajine Oscar Mabuyane.

"Ne možemo vjerovati... Mladi koji nisu bili bolesni, mladi koji bi trebali biti sa svojim obiteljima, uživati u zimskim praznicima - jednostavno su tako izgubili živote", rekao je.

Pročitajte više