U Osijeku se saniraju štete od oluje. Na tržnici pukla nadstrešnica, rušila se stabla

Screenshot: Index

ZBOG olujnog vjetra koji puše od jutra, osječki su vatrogasci prijepodne intervenirali 15-ak puta, nastale štete otklanjaju djelatnici komunalne tvrtke Unikom, a zbog nevremena otkazan je sajam antikviteta.

Za danas planirani sajam antikviteta je otkazan, a u tijeku su pripreme za uklanjanje štandova s glavne osječke tržnice, izjavila je direktorica osječke Tržnice Ivana Davidović. Zbog jakog vjetra na tržnici je pukao dio nadstrešnice, ali prema dosadašnjim informacijama nema ozlijeđenih.

 

"Bit ćemo u pripravnosti cijeli vikend"

Na novinarski upit zašto su odlučili organizirati sajam unatoč upozorenjima Državnog hidrometeorološkog zavoda o dolasku nevremena, Davidović kaže kako su pratili prognoze, ali da nitko nije mogao predvidjeti ovakve orkanske udare vjetra. U osječkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi izvijestili su kako su prijepodne imali 15-ak intervencija, najviše uklanjanja srušenih stabala, grana i dijelova limenih krovova.

Na terenu su i djelatnici nekoliko radnih jedinica Unikoma, koji čine sve da se osigura prohodnost ulica, uklone otpale grane te očiste nogostupi i ulice. Jak vjetar najavljen je tijekom cijelog dana, pa ćemo u pripravnosti biti cijeli vikend, istaknuo je direktor Unikoma Igor Pandžić.

Pročitajte više