U Pazinu uzgajali i dilali travu. Jedan pao po ljetu, drugi sad

Ilustracija: Marko Prpić/PIXSELL

NASTAVKOM istrage istarska policija dočepala se i drugog osumnjičenog da je uz još jednog, koji je ranije uhićen, tijekom ljeta kod Pazina na plantaži uzgajao marihuanu te ju potom pripremao za dilanje.

Policija je priopćila kako je pronašla te uhitila i drugog sumnjivca, 47-godišnjaka kojeg tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, krivotvorenje isprave te krađu.

U srpnju je uhićen 24-godišnjak, a sada i 47-godišnjak

Sve je to uslijedilo u nastavku kriminalističkog istraživanja koje je pokrenuto nakon što su policajci iz Odjela kriminaliteta droga u srpnju na zemljištu kod Pazina pronašli nasade indijske konoplje, gdje su dočekali i uhitili 24-godišnjaka.

Tamo je došao Fordom na koji je postavio pulske registracijske pločice, za koje je utvrđeno da pripadaju drugom vozilu. Namjeravao se pobrinuti za biljke koje je posadio, a policajci su tada pronašli sedamdeset stabljika konoplje spremne za uzgoj marihuane, koju je želio dalje preprodavati.

Zajedno su posadili konoplju

Nastavkom istrage u ponedjeljak je uhićen i 47-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je s 24-godišnjakom na spomenutom zemljištu posadio konoplju, sve kako bi marihuanu mogao dalje neovlašteno prodavati.

Kao i njegov partner, osumnjičen je da je krivotvorio ispravu time što je pulske registracijske pločice, koje pripadaju Seatu, postavio na drugo vozilo.

Utvrđeno je i da je također s 24-godišnjakom krajem svibnja iz djelomično ograđenog skladišta građevinskog materijala i opreme na području Trviža ukrao akumulatore i oko 1500 litara goriva, čime je vlasnika obrta oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Jučer popodne policija ga je privela.

Pročitajte više