U Primorsko-goranskoj 16 novih, u Zadarskoj 15, Istarska nema novih zaraza

Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL

U PRIMORSKO-GORANSKOJ županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 16 osoba ili 3.5 posto od 458 testiranih, izvijestili su u subotu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ozdravile su 23 osobe, a u županiji je aktivan 171 slučaj covida-19.

U bolnici se liječi 16 osoba, od kojih dvoje uz pomoć respiratora.

Udjel hospitaliziranih osoba u broju aktivnih slučajeva covida-19 je 9.3 posto.

Veći dio novozaraženih su radnoaktivne osobe iz Rijeke i okolice.

Zadarska ima 15 novih

Na području Zadarske županije 15 je novih slučajeva zaraze covidom-19, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica bolesti preminula je 66-godišnja žena, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

Sedmero novozaraženih izolaciju provodi u Zadru, dvije osobe u Polači te po jedna na području Paga, Pakoštana, Stankovaca, Sukošana, Vira i Vrsi.

Na svim covid-odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 12 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je jedan na respiratoru.

U posljednja 24 sata testirano je 339 uzoraka, od bolesti se oporavilo 13 osoba, ukupno je aktivno 99 slučajeva, a pod nadzorom je 488 stanovnika.

Istarska bez novih

U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježena nijedna covid-19 pozitivna osoba, ali je jedna  preminula.

Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 183 uzorka na covid-19 i svi su negativni, izvijestio je u subotu Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Od jučer su se oporavile tri osobe, a u samoizolaciji su 433. 

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice na liječenju je osam pacijenata. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je 88-godišnja žena zaražena covidom-19 koja je imala pridružene kronične bolesti. 

Pročitajte više