U ruskom gradu eksplodirao isti dron kakav je pao u Zagrebu, ima ranjenih

Foto: Screenshot Twitter

Ruski mediji objavili su da je došlo do eksplozije u gradu Kirejevsku u ruskoj regiji Tula te da su dvije osobe zadobile rane od gelera.

Eksplodirao je dron i nastao je krater, citirala je ruska agencija Tass nadležne ruske službe.

Prema Tassu, tri su osobe ozlijeđene i zadobile su rane od gelera. Ne vjeruje se da je itko od ranjenih u životnoj opasnosti. 

 

Rusi kažu da je eksplodirao isti dron kakav je pao u Zagrebu

Ruske sigurnosne agencije Tassu su kazale da je došlo do eksplozije ukrajinske bespilotne letjelice Tu-141 Striž, koja je bila napunjena eksplozivom.

Riječ je o istoj bespilotnoj letjelici koja se prije malo više od godinu dana srušila u Zagrebu, za koju nikada nije službeno utvrđeno tko ju je poslao prema Hrvatskoj. Zna se da je došla s područja Ukrajine, no ne i pod čijom je kontrolom bio teritorij s kojeg je lansirana. MORH je nakon istrage objavio da je u dronu koji se srušio na Zagreb bila sovjetska avio-bomba. 

Bespilotna letjelica Tu-141 Stiž sovjetske je proizvodnje te je dizajnom i veličinom mnogo sličnija krstarećim projektilima nego modernim dronovima. 

U nekoliko navrata Rusija i Ukrajina su se međusobno optuživale za korištenje ovih dronova. Posljednji put je to bilo početkom prosinca kada su Rusi rekli da su Ukrajinci napali njihove zračne baze dronom kakav je pao na Zagreb. 

Oštećene zgrade u ruskom gradu

Regionalni odbor za sigurnost priopćio je da su uslijed izvanrednog događaja u Kirejevsku, nakon eksplozije drona, tri stambene zgrade djelomično oštećene.

Napominje se da na licu mjesta rade spasilačke službe te da nema opasnosti za sigurnost stanovništva i infrastrukture. Načelnik regije Aleksej Djumin odmah je obaviješten o eksploziji te koordinira rad svih službi i daljnje akcije.

Kako su kasnije izvijestile hitne službe, uzrok eksplozije je, prema preliminarnim podacima, pad drona sa streljivom.

 

Pročitajte više