U Šibeniku obilježeno sedam godina od otvorenja tvrđave Barone

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

PRIGODNIM i besplatnim programom za sve Šibenčane i njihove goste danas je obilježena sedma obljetnica otvorenja obnovljene tvrđave Barone.

Nakon tvrđave svetog Mihovila, riječ je o drugoj obnovljenoj kopnenoj tvrđavi na području Šibenika, čija je obnova završena 2016., a koju je iniciralo Društvo za očuvanje šibenske baštine "Juraj Dalmatinac".

Održano više od 170 događanja

"U sedam ljeta na Baroneu je održano više od 170 večernjih događanja, uz brojna dnevna događanja izvan ljetne sezone, poput edukativnih i kreativnih radionica, dječjih predstava ili posebno osmišljenih i prilagođenih tura za posjetitelje. Sve to govori u prilog značaju koji ova tvrđava ima za Šibenčane i goste iz Hrvatske i svijeta", poručili su iz Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik koja upravlja obnovljenim tvrđavama.

Upravo je jedan takav edukativan i kreativan program danas privukao brojne Šibenčane, velike i male, na tvrđavu Barone, odakle se pruža prekrasan pogled na šibenski arhipelag. Tako su posjetitelji danas mogli prošetati bedemima Baronea i doznati nešto više o značaju tvrđave u obrani Šibenika u ratovima u 17. stoljeću uz stručno vodstvo arheologa Andrije Nakića.

"Otkako je otvoren 2016., Barone je postao i turistička i kulturna atrakcija, mjesto posebne atmosfere koje večernjim programima privlači ljubitelje dobrog filma, glazbe i plesa, mjesto za učenje o povijesti grada, mjesto za igru, mjesto za druženje i uživanje u kavi sa spektakularnim pogledom", poručili su, među ostalim, iz Tvrđave kulture Šibenik. Ulaz na tvrđavu Barone ostaje besplatan sve do kraja veljače.

Pročitajte više

 

Pročitajte više