U Sinju jutros -11, u Slavoniji je još hladnije. U Dubrovniku i Splitu nula

Foto: Shutterstock

KAO ŠTO su prognostičari najavili, jače zahlađenje stiglo je u Hrvatsku. Jutros su diljem zemlje izmjerene temperature niže od -10 stupnjeva.

U Sinju -11

U 7 sati ujutro, prema podacima s DHMZ-a, u Sinju je izmjereno -11 stupnjeva, u Kninu -8, u Makarskoj, Dubrovniku i Splitu 0, s tim da je na dubrovačkom aerodromu temperatura i malo ispod nule.

Hladnije od -10 je u većini Slavonije te dijelovima Zagorja.

U Zagrebu je -6, a tijekom noći u svim je područjima bilo i još hladnije.

Što nas čeka danas?

ž

Foto: DHMZ

Pretežno sunčano, osobito na Jadranu i u gorju. U sjeverozapadnim kopnenim predjelima, a od sredine dana i u istočnim, te u Istri povremeno umjerena i povećana naoblaka. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 0 do 5, na Jadranu od 6 do 11 °C.

Istočna Hrvatska

Jutro većinom sunčano i hladno, tek rijetko gdje uz kratkotrajnu maglu, a zatim naoblačenje. Zapuhat će umjeren sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od -10 do -7, a najviša oko 2 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano i hladno, no od sredine dana u sjevernim krajevima prolazno umjerena i povećana naoblaka. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura zraka od -9 do -7, a najviša od 1 do 4 °C.

Gorski kotar i Lika

Većinom sunčano i hladno uz uglavnom slab vjetar. Najniža temperatura zraka od -9 do -7, a najviša od 2 do 4 °C.

Istra

Pretežno ili djelomično sunčano uz umjerenu naoblaku, a ponegdje magla i niski oblaci, osobito uz zapadnu obalu Istre. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, ujutro i navečer uz obalu ponegdje bura. More će biti malo valovito. Najniža temperatura zraka bit će od -5 do 0 °C, najviša dnevna od 7 do 9 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano, a u prvom dijelu dana u Istri i prema otvorenom moru mjestimice umjerena naoblaka. Slaba do umjerena bura i sjeverni vjetar sredinom dana će okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutro hladno uz najnižu temperaturu oko -4 u unutrašnjosti Istre, od -2 do 1 duž obale, a između 2 i 5 °C na otocima. Najviša između 8 i 10 °C.

Dalmacija

Sunčano uz hladno jutro kada će mjestimice puhati umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti i gdjegod uz obalu od -4 do 0, no na moru uglavnom od 0 do 3 °C. Najviša između 6 i 9 °C.

 

Sutra malo toplije

 U većini krajeva sutra će, prema prognozi DHMZ-a, prevladavati sunčano. Povremeno umjerene naoblake bit će u Slavoniji i Baranji, ali i na sjevernom Jadranu gdje je osobito prema otvorenom moru moguća magla.

Magle će biti i ponegdje u unutrašnjosti. Vjetar uglavnom slab, na istoku Hrvatske i umjeren sjeverozapadni. Na moru ujutro slab do umjeren burin, a danju sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti od -6 do -1, na moru od 0 do 5 °C. Najviša dnevna između 3 i 7, na obali i otocima od 7 do 10 °C.

Idućih dana porast temperature

Prolazno više oblaka očekuje se u petak kada će ponegdje pasti malo kiše, u gorju i snijega, no sjeverni Jadran uglavnom suh. Mjestimice magla, u srijedu uglavnom na moru, a u četvrtak u unutrašnjosti.

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, u četvrtak jugozapadnjak, u gorju povremeno i jak. Na Jadranu noću slab do umjeren burin, a danju sjeverozapadnjak koji će u četvrtak prolazno okrenuti na jugozapadni i zapadni vjetar.

Pročitajte više