U Slavoniji od koronavirusa umrlo dvogodišnje dijete. Imalo je teške komorbiditete

Foto: Google Street View

U OSJEČKO-baranjskoj županiji potvrđen je 301 novi slučaj zaraze, a preminulo je pet osoba, među kojima i dvogodišnje dijete.

Dijete je imalo ozbiljne komorbiditete, javlja Večernji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 649 uzoraka. Preminule su osobe u dobi od dvije, 67, 74, 86, 87 i 90 godina.

Među novozaraženima je 127 osoba iz Osijeka, 30 iz Đakova, 23 iz Valpova, 18 iz Našica, 15 iz Belišća, 12 iz Čepina, 10 iz Belog Manastira, devet iz Darde, osam iz Antunovca, po šest iz Erduta i Koške, pet iz Donjeg Miholjca, po četvero ih je iz Jagodnjaka, Magadenovca i Podgorača, po troje iz Ernestinova i Đurđenovca, dvoje iz Bilja te po jedna osoba iz Čeminca, Bizovca, Kneževih Vinograda, Petrijevaca, Punitovaca, Satnice Đakovačke, Donje Motičine, Petlovca, Viškovaca, Vladislavaca i Vuke.

Bolnica: Dijete je preminulo nakon 13 dana liječenja

Bolnica se o slučaju oglasila priopćenjem:

"Dijete bilo visoko neurorizično s brojnim komorbiditetima i od rođenja se multidisciplinarno prati i rehabilitira zbog posljedica nedonošenosti.

Dijete je primljeno i liječeno zbog infekcije COVID-om u sklopu koje je razvilo tešku obostranu pneumoniju, posljedično akutno respiratorno zatajenje s multisistemskim upalnim odgovorom.

Unatoč svoj suportivnoj i simptomatskoj terapiji i mjerama naprednog održavanja života, jučer je nakon 13 dana liječenja dijete nažalost preminulo, priopćili su.

Pročitajte više

 

Pročitajte više