U Splitu zapalio sto kontejnera za smeće, oštetio 17 vozila i motocikl

Ilustracija: Ivo Čagalj/Pixsell

SPLITSKA je policija uhitila muškarca (34) kojeg sumnjiči da je posljednjih sedam mjeseci u gradu zapalio stotinjak kontejnera za smeće, zbog čega je oštećeno 17 vozila i motocikl, izvijestila je u petak PU splitsko-dalmatinska.

Nakon dovršenog istraživanja 34-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Kako je navedeno u priopćenju, nakon što je policija u četvrtak od 5:10 do 5:25 zaprimila tri dojave da je na području Splita, na tri različita mjesta, došlo do požara na šest plastičnih kontejnera, policijski službenici su izašli na mjesto događaja i počeli intenzivno kriminalističko istraživanje. 

Policijski službenici Druge policijske postaje već tijekom jutra utvrdili su identitet osobe koja se dovodila u vezu s podmetanjem požara na kontejnerima i tijekom dana u službene prostorije doveli muškarca za kojeg je postojala sumnja da je povezan s tim događajima.

Zapalio 100 kontejnera

"Danas je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim muškarcem i utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je u četvrtak ujutro izazvao požar na plastičnim kontejnerima u Gupčevoj, Osječkoj i Kranjčevićevoj ulici u Splitu te je tako uništeno šest plastičnih kontejnera i oštećeno jedno osobno vozilo", stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici PU splitsko-dalmatinske.

Kako se dodaje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da postoji sumnja da je taj muškarac od prosinca 2020. godine do 28. srpnja 2021. godine na području Splita izazvao požare u kojima je uništeno i oštećeno ukupno 100 kontejnera i time se povezuje s većim brojem kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i oštećenja tuđe stvari. 

Kao posljedica požara na kontejnerima oštećeno je 17 osobnih vozila te jedan motocikl.

Pročitajte više