Sinoć prosvjed u Beogradu, u Srbiji obavezne covid-potvrde za kafiće, restorane...

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages/Pixsell

U SRBIJI je sinoć u 22 sata, u skladu s odlukom Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa, stupila na snagu obaveza o posjedovanju važećih covid-propusnica za boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru.

Nešto ranije na ulicama Beograda održao se prosvjed protiv mjera. Trajao je neko vrijeme, ali sve je proteklo mirno.

Novčano kažnjavanje od ponedjeljka

Posjedovanje covid-propusnica obavezno je za ulazak u restorane, kafiće, barove i slične objekte od 22 sata. Od sinoć je počela kontrola covid-propusnica, a novčano kažnjavanje počet će od ponedjeljka, piše B92.

Covid-propusnice podrazumijevaju da je osoba cijepljena, da ima negativni PCR test ne stariji od 72 sata, antigenski ne stariji od 48 sati ili da je preboljela covid-19.

Iako su neki od lokala najavili da će na ulazu omogućiti besplatno testiranje antigenskim testom za svoje goste, te rezultate kontrola neće prihvatiti.

"Od ponedjeljka se neće moći ući s pojedinačnim papirima, samo sa zelenim covid-potvrdama. Dakle, ako QR kod pozeleni, mogu biti unutra, a ako je crven ne mogu. Kontrole traju, sprovode ih Komunalna milicija, sanitarna inspekcija, ostale inspekcijske službe", objašnjava za Telegraf.rs Miloš Dimitrijević iz Komunalne milicije.

Pročitajte više