U teškoj nesreći na Korčuli poginuo je mladi nogometaš

Foto: NK Hajduk 1932 Vela Luka

U TEŠKOJ prometnoj nesreći na Korčuli rano jutros poginuo je 20-godišnji mladić.

"U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros, 28. siječnja, oko 5 sati, dogodila na Korčuli, na mjestu događaja smrtno je stradao 20-godišnji vozač, dok je suputnik iz njegovog vozila zadobio lakše tjelesne ozlijede", piše policija.

"Do prometne nesreće je došlo kada je 20-godišnji vozač, upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka, tijekom kretanja državnom cestom D-118, iz smjera Blata u smjeru Vela Luke, izlaskom iz lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom i udario u kameno-betonski zid uz rub kolnika.

Potom je vozilo u nekontroliranom kretanju prvo prednjim, a zatim i stražnjim dijelom vozila, udarilo u nadstrešnicu, nakon čega se u prevrtanju zaustavilo na suprotnoj kolničkoj traci", opisuje policija.

"Mladi vozač, koji tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, od zadobivenih je ozljeda na žalost preminuo na mjestu događaja, dok je njegov suputnik, također 20-godišnjak, koji je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas, zadobio lakše tjelesne ozlijede. Zbog potreba provođenja očevida promet na ovoj dionici ceste bio je u potpunosti zatvoren do 10:10 sati kada je pušten u promet", dodaje se.

Poginuo mladi nogometaš

Kako se doznaje, poginuo je mladi nogometaš.

"Tužna vijest u ranim jutarnjim satima pogodila je Velu Luku i Hajduk. Teška prometna nesreća dogodila se na ulazu u Velu Luku u kojoj je život izgubio naš mladi igrač David Trifković. David je u svojoj nažalost prekratkoj karijeri u bijelom dresu sudjelovao u prošlogodišnjem osvajanju prvog mjesta u 2. ŽNL DN.
Iskrena sućut obitelj Trifković,a naš David neka počiva u miru", objavio je NK Hajduk 1932 Vela Luka.

*Vežite se sigurnosnim pojasevima u automobilima. Vezanje pojasa značajno povećava šanse za preživljavanje u slučaju prometne nesreće. Ma koliko kratak put bio, uvijek se vežite i pobrinite se da svi koji su s vama u vozilu također budu vezani. Vežite se i ako sjedite na stražnjem sjedalu - zakoni fizike jednako vrijede i na prednjem i na stražnjem sjedalu. Osim što je to i zakonski uvjetovano (kazna za nevezivanje pojasa je 1000 kuna), sigurniji ćete biti i vi, ali i svi ostali koji se nalaze s vama u vozilu. Vezanje pojasom jedan je od najučinkovitijih načina sprječavanja teških stradavanja.

 
 

 

Pročitajte više