U Varaždinu 56 obitelji dobilo ključeve novih POS-ovih stanova

Ilustracija: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDINSKI gradonačelnik Neven Bosilj uručio je danas ključeve vlasnicima 56 novih stanova u POS-ovoj zgradi u Ulici Adolfa Wisserta u Varaždinu, a riječ je o investiciji vrijednoj 39 milijuna kuna.

Time je privedena kraju prva faza POS-izgradnje na spomenutoj lokaciji na kojoj je u četiri zgrade ukupno 168 stanova, a Grad Varaždin osigurao je zemljište i infrastrukturu te investirao u uređenje okoliša.

Osim 56 dvosobnih, 2.5-sobnih i trosobnih stanova čija je prosječna cijena 1300 eura po kvadratu, nova zgrada ima 30 garaža i 60 parkirnih mjesta.

"Zgrada je opremljena, osim standarda koji ide po POS-u, optikom, digitalnim brojilima s daljinskim očitanjem i najmodernijim polupodzemnim spremnicima za otpad. Prodano je svih 56 stanova i 27 garaža", rekao je ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Roman Veršić.

Gradonačelnik najavio dječji vrtić, igralište i park

Gradonačelnik Bosilj najavio je i drugu fazu izgradnje za koju je, kaže, trebalo riješiti pravne zavrzlame i sporove oko zemljišta.

"To smo uspjeli potpisivanjem nagodbe s T&H Investom. Potpisom te nagodbe, zemljište iza ove zgrade, a to je oko 18 tisuća kvadrata prema obilaznici, šest tisuća kvadrata dobivaju Gradski stanovi za svoje daljnje investicije, a 12 tisuća kvadrata je dobio Grad za komunalnu infrastrukturu", rekao je Bosilj.

Gradonačelnik napominje da je potpisivanje te nagodbe Gradu Varaždinu, odnosno Javnoj ustanovi Gradski stanovi "skinulo mač od 140 milijuna kuna sudskih tužbi i sporova koji su se vodili na različitim sudovima". Dodao je da će u tom dijelu grada biti izgrađen dječji vrtić i dječje igralište te park.

Izgradnja podvožnjaka i dvaju rotora

Bosilj je najavio i da će Wissertova ulica postati žila kucavica ovog novog gradskog kvarta, a da bi u sljedećih desetak dana trebala biti dobivena lokacijska dozvola za izgradnju podvožnjaka i dvaju rotora, čime bi se riješili dugogodišnji problemi u prometu u tom dijelu Varaždina.

"Time bismo uspjeli riješiti problem kućanske rampe koja će se onda zatvoriti i sav promet, dakle pješački, biciklistički i automobilski, ići će podvožnjakom Wissertova - Supilova", rekao je gradonačelnik.

No dodao je da sve te investicije ovise o izglasavanju proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu, koje će biti na dnevnom redu sutrašnje sjednice Gradskog vijeća.

"Nadam da ćemo uspjeti pronaći zajednički jezik s gradskim vijećnicima da se taj proračun izglasa", zaključio je Bosilj (SDP).

Pročitajte više