CIJEPLJENJE

U Varaždinu se danas možete cijepiti bez najave

Foto: Pixsell

NA PUNKTU za organizirano masovno cijepljenje u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu danas se od 11:30 do 17:30 može cijepiti i bez prethodne najave pa iz lokalnog stožera pozivaju građane da iskoriste ove priliku.

Na raspolaganju će biti cjepivo AstraZenece, a osobe koje dolaze na cijepljenje podsjećaju da je moguće koristiti slobodna parkirna mjesta u podzemnoj garaži obližnjeg trgovačkog centra.

U nastavku tjedna bit će organizirana još tri punkta za masovnije cijepljenje građana, a u planu je i masovnije cijepljenje zaposlenika u tvrtkama, poručuju iz lokalnog stožera

U županiji cijepili 30% odraslog stanovništva 

U Varaždinskoj županiji do sada je cijepljeno gotovo 42.000 građana, što je 30% stanovništva starijeg od 16 godina. Samo prošli tjedan cijepljeno je 11.000 osoba, a kako bi zadržali ovu dinamiku cijepljenja, pozivaju sve građane da što prije iskažu svoj interes za cijepljenjem i to primarno putem prijave na platformu cijepise.zdravlje.hr, stoji u priopćenju.

Zavod za javno zdravstvo je intenzivirao slanje poziva osobama prijavljenima putem navedene platforme, tako da je za očekivati da će i novoprijavljeni ubrzo primiti poziv na cijepljenje. Važno je redovito pratiti e-mail koji je naveden prilikom prijave jer se ponuđeni termin mora potvrditi unutar 24 sata.

U slučaju da termin nije potvrđen, iskazani interes se ne briše, nego se novi poziv šalje nakon što se pozovu svi ostali prijavljeni putem platforme. Već od prošlog tjedna pozivi se šalju svim skupinama građana, zaključuje se u priopćenju.

Pročitajte više