U zabočku bolnicu dnevno se i dalje više pacijenata prima nego otpušta

Foto: FAH

NA PODRUČJU Krapinsko-zagorske županije potvrđen je 21 novi slučaj zaraze, a u zabočku bolnicu još uvijek se više pacijenata prima nego što ih se otpušta, rečeno je u petak na konferenciji za novinare županijskog stožera civilne zaštite u Zaboku.

Načelnik županijskog stožera Anđelko Ferek-Jambrek izvijestio je da u protekla 24 sata nije bilo umrlih osoba pozitivnih na koronavirus, da se oporavila 21 osoba pa je trenutni broj aktivnih slučajeva 355 i da je u samoizolaciji 675 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana je 45 pacijenata pozitivnih na SARS CoV-2.

"Dvanaest je bolesnika u jedinici intenzivnog liječenja, na respiratoru, i još imamo osam pacijenata na terapiji visokim protokom kisika. Pacijenti koji su u bolnici su jako teški", istaknuo je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina te dodao da se još uvijek u bolnicu dnevno prima više pacijenata nego što ih se otpušta.

Tomislav Jadan, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo, rekao je da su dosad cijepljena 4283 zdravstvena djelatnika te 3369 korisnika domova za starije i nemoćne.

Stiže još cjepiva

"Do ovoga tjedna smo u 70-ak ispostava naših cjepitelja distribuirali ukupno 30.578 doza cjepiva kojima naši liječnici obiteljske medicine cijepe svoje pacijente", izvijestio je Jadan.

Sljedećeg bi tjedna u Zavod trebalo stići 6180 doza cjepiva, a Jadan je rekao da su od liječnika bili zatražili da im dostave podatke o tome kakva je potreba za cjepivima.

"To je 4370 doza, što znači da ćemo imati više doza cjepiva na raspolaganju nego što je zainteresiranih", zaključio je Jadan.

Pročitajte više