U Zagorju na cesti nađena mrtva beba. Policija: Javite se ako imate informacije

Foto: Igor Šoban/PIXSELL

U ZAGORJU je pronađeno mrtvo novorođenče. Tijelo je pronađeno u selu Hlevnica jučer oko podne, potvrdili su nam iz policije. 

"Tijelo je prevezeno na obdukciju. Kriminalističko istraživanje je u tijeku", rekli su nam iz PU krapinsko-zagorske te kazali da u ovom trenutku ne mogu odgovoriti na pitanje gdje je tijelo pronađeno. No, kako neslužbeno doznaje Index, tijelo bebe pronađeno je na otvorenom, na hladnoći.

Policija: Javite se ako imate informacije

Glasnogovornica PU krapinsko-zagorske Marijana Mužar na konferenciji za medije u 18 sati pozvala je sve koji imaju ikakve informacije da se jave na 192. Dodala je da su dojavu o mrtvom novorođenčetu dobili od građana. Spol će biti poznat nakon obdukcije, kazala je glasnogovornica.

 

Sumnja se na čedomorstvo

Policija istražuje tko je ostavio tijelo te tko je majka djeteta i stoga prikuplja podatke o trudnicama iz Hlevnice i okolice. Obdukcijom bi se, pak, trebalo utvrditi kako je i kada beba umrla. Postoji sumnja na čedomorstvo. Na dijelu na kojem je pronađeno tijelo ima snijega. Pojavila se i neslužbena informacija kako je tijelo ostavljeno uz odbačeni otpad.

Hlevnica se nalazi neposredno uz granicu sa Slovenijom, deset kilometara sjeverozapadno od Krapine. S obzirom na blizinu graničnog prijelaza koji je od Hlevnice udaljen otprilike kilometar, postoji mogućnost da se istraga proširi i izvan hrvatskih granica.

Mještanin: Tijelo je pronađeno uz cestu

Jedan mještanin je komentirao slučaj za portal Zagorje.com.

"U biti, nemamo pojma. Ja sam jučer bio u Krapinskima i susjed mi je javio što se dogodilo. Čuli smo da je pronađeno dijete, ali tko je našao, nemamo pojma. A ni policija ništa ne govori", rekao je. Prema njegovim tvrdnjama, mrtvo novorođenče nađeno je na otvorenom, uz cestu. Mještani kažu da nemaju nikakvih saznanja o čijem bi se djetetu moglo raditi.

Pročitajte više