U Zagrebu bacao stolice, stolove i satove kroz prozor. U stanu mu našli hrpu steroida

Foto: N1

U subotu ujutro je nekoliko naoružanih policajaca s dugim cijevima došlo ispred zgrade u Ulici Slavenskog u zagrebačkom naselju Prečko. Dio te ulice bio je nakratko blokiran. Iz PU zagrebačke su za Index rekli da je policija postupala temeljem dojave te da su pozvani zbog rastrojenog čovjeka.

Policija je danas objavila detalje događaja.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nasilje u obitelji, tjelesna ozljeda, povreda djetetovih prava, oštećenje tuđe stvari, neovlaštena proizvodnja i promet drogama, neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se da je osumnjičeni 30. rujna 2023. godine u jutarnjim satima na području Trešnjevke, nakon zaprimljene dojave građana o narušavanju javnog reda i mira odbijao je suradnju s njima, da bi u jednom trenutku kroz prozor stana bacio nekoliko stolica na parkirana osobna vozila. Nakon toga su policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije nasilno otvorili ulazna vrata stana te uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje uhitili ga te priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Bacio stolice, dva stola, dva zidna sata...

Sumnje se da je počinio tri kaznena djela oštećenje tuđe stvari tako da je iz stana u kojem je podstanar, s balkona bacio pet stolica, dva stola i dva zidna sata, a koji predmeti su u svom padu oštetili dva parkirana vozila i to Ford Fusion dubrovačkih registarskih oznaka te Fiat Punto zagrebačkih registarskih oznaka.  

Također, sumnja se da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih sportu tako što je prema unaprijed stvorenoj namjeri, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi daljnje prodaje nabavljao veće količine konoplje tipa droga, sjemenke iz konoplje tipa droga te kanabisovo ulje, koju je potom na adresi boravišta vagao i prepakiravao u manje paketiće. Također, nabavljao je i veće količine tvari zabranjenih u sportu, točnije anabolička sredstva, a sve zajedno s ciljem daljnje preprodaje krajnjim kupcima konzumentima.

Temeljem naloga obavljena je pretraga stana kojim se osumnjičeni koristi pa je tako pronađeno 15 grama konoplje tipa droga, jedna bočica zapremnine 30 ml ispunjena uljem kanabisa, devet plastičnih vrećica, šest posudica, tzv. "drobilica" ispunjenih konopljom tipa droga, jedna lula za pušenje s tragovima konoplje tipa droga,  posudıca ispunjena s dvadesetak sjemenki iz konoplje tipa droga, dvije kutije s ukupno 192 komada tableta koje kao aktivnu tvar sadrže anaboličko sredstvo oksandrolon, dvije kutije u kojima se nalazi 16 ampula anaboličkog sredstva koji sadrži 4 vrste testosterona, dvije bočice u kojima se nalazi anaboličko sredstvo testosteron, zapremnine po 10 ml, koje tvari se nalaze na listi tvari zabranjenih u sportu Ministarstva zdravstva.

Po završenom kriminalistikom istraživanju osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu", objavila je policija.

Pročitajte više

 

Pročitajte više