U Zagrebu cijepljeno 470 stranih rezidenata

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

HRVATSKA je u plan cijepljenja uključila strane rezidente i krajem prošlog tjedna cijepila njih 470, a odluka je donesena kako bi se to omogućilo hrvatskim članovima diplomatskih misija i hrvatskim rezidentima u svijetu, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP). 

Krajem siječnja ove godine donesena je odluka o uključivanju članova diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Hrvatskoj, sa sjedištem u Zagrebu, kao i stranih rezidenta koji žive u Hrvatskoj u hrvatski plan cijepljenja. 

Ova odluka je donesena kako bi se ostvario reciprocitet i kako bi se hrvatskim članovima diplomatskih misija i hrvatskim rezidentima u svijetu omogućilo cijepljenje, navodi se u priopćenju.

Cijepljenje za strane rezidente organizirano je pod istim uvjetima i istim prioritetima kao i za hrvatske građane, kada je započelo cijepljenje 3. skupine stanovništva, očekujući da će tako biti i za hrvatske rezidente u svijetu.

Prvom dozom cjepiva je 9. svibnja cijepljeno oko 470 članova diplomatskih misija i međunarodnih organizacija te članova njihovih obitelji.

Zbog spriječenosti određenog broja diplomata i članova obitelji (ramazanski mjesec, odsutnost zbog putovanja ili drugi opravdani razlog) dodatno cijepljenje bit će organizirano sljedeći tjedan za oko 100 osoba, najavio je MVEP.

Organizacija cijepljenja i komunikacija sa stranim veleposlanstvima ostvarena je suradnjom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Diplomatskog protokola MVEP-a, dodaje se u priopćenju. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više