U Zagrebu pljačkao dućane, ljekarne i pošte, zaposlenima prijetio iglom

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1985.) i hrvatske državljanke (1981.) zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva.

U nastavku prenosimo priopćenje:

"Podignutom optužnicom prvookrivljenika i drugookrivljenicu se tereti da su 31. ožujka 2022. u Zagrebu, postupili zajedno i po prethodnom dogovoru kako bi se nepripadno materijalno okoristili, odnosno da su došli do jedne pekarnice gdje je drugookrivljenica pazila da netko ne naiđe, dok je prvookrivljenik prišao djelatnici i zaprijetio joj uporabom medicinske igle te zatražio da mu preda utržak. 

Oštećena djelatnica mu je, u strahu za svoj život, predala novac u iznosu od oko 3300 kuna kojeg su potom oboje okrivljenika zadržali u zajedničku korist. 

Prvookrivljenika se optužnicom tereti i da je od 11. travnja 2022. pa sve do 25. svibnja 2022. u Zagrebu, s unaprijed stvorenom nakanom da se nepripadno materijalno okoristi, maskiran ulazio u razne trgovine, ljekarne i poštanske poslovnice te prijetio zaposlenicima uporabom medicinske igle ili noža tražeći istovremeno od njih novac. 

Djelatnici su mu, u strahu za svoj život, u nekoliko navrata predali novac koji je okrivljenik potom uzeo i zadržao u svoju korist te si je tako, tereti ga se, pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 33.500 kuna. 

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici produljenje istražnog zatvora protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a)".

Pročitajte više

 

Pročitajte više