U Zagrebu potpuno izgorio stan osmeročlane obitelji. Požar izazvale božićne lampice?

Foto: Igor Soban/PIXSELL

U POŽARU u zagrebačkom naselju Ferenščica lakše je ozlijeđeno pet osoba, a u požaru je bez doma ostala osmeročlana obitelj Kolarić.

U njihovom je stanu u prizemlju i izbio požar.

"Ja sam morala na balkon jer nisam mogla drugačije nikako"

"Brat, sestra i kćer su me probudili jer ja sam krenula malog uspavljivati, ima godinu dana i još je na prsima. Mi smo već krenuli u san i oni me probudili: 'Mama, mama gori!' I oni su izletjeli kroz vrata, a ja sam morala na balkon jer nisam mogla drugačije nikako", ispričala je za RTL Božena Kolarić, žena iz stana iz kojeg je krenuo požar. 

"Iz prizemlja, iz tog gorućeg stana izvukli smo mamu i troje njene djece. Gospođa ima i 17 unučadi, vlasnica stana, i nismo bili sigurni jesmo li ih sve izvukli, sad je već dim sukljao skroz do osmog kata", kaže susjeda Romana Eibl.

Ubrzo je stiglo i 22 vatrogasaca sa sedam vozila. Iz stanova pored izvukli su jednu nepokretnu i dvije osobe na kisiku. Troje ljudi nagutalo se dima i zatražilo liječničku pomoć.

"S istočne strane putem visinskog vozila smo spasili šest ljudi, sa zapadne strane pet ljudi. Ostali su se nekako sami evakuirali", objasnio je Miroslav Merčep, zapovjednik smjene Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Ne samo ljudi, iz vatre i dima na sigurno su izvučena i četiri kućna ljubimca. "I životinje su isto tako spašene. Riječ je o jednoj mački, zecu i dva psa", kaže Merčep.

Požar izbio zbog božićnih lampica?

Do požara je, čini se, došlo zbog neispravnih božićnih lampica.

"Unuk me tražio lampice. Pa sam mu dala te lampice, ali rekao je da malo žica ne radi. Rekoh, ma nemoj ih paliti, a veli: budem baka pa nek malo gori. Reko, ajde nek gori, ne bude valjda ništa", priznala je vlasnica stana Ljiljana. 

Ipak, vatrogasci to zasad ne potvrđuju. Čekaju rezultate očevida.

Zagrebački vatrogasci su imali još posla. Iza 17 sati intervenirali su na Miramarskoj cesti gdje je planula napuštena obiteljska kuća.  

Pročitajte više